Raw dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Spodní vrstva - z červené řepy:
1 velká červená řepa (nebo 2-3 menší)
3 hrnky vlašských ořechů
1,5 hrnku sušených datlí
2 špetky soli
1/2 lžičky vanilky Bourbon (prášek)
Vrchní vrstva - kešu krém:
2 hrnky kešu ořechů
1/4 hrnku agáve sirupu
šťáva z 1 citronu
1/2 lžičky vanilky Bourbon (prášek)
1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1 hrnek vody

Postup přípravy receptu

  1. Spodná cviklová vrstva: Cviklu nastrúhame najemno a vytlačíme z nej šťavu. Orechy pomelieme. Datle v robote nasekáme, potom pridáme všetky ostatné ingrediencie a dokopy ich ešte zmixujeme alebo poriadne premiešame rukami, aby sa všetko poriadne spojilo. Vzniknutú hmotu natlačíme do tortovej formy.

  2. Vrchná vrstva-kešu krém: Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri (pre dokonalý hladký krém je potrebný lepší mixér). Krém nalejeme na 1. vrstvu a dáme do mrazničky aspoň na jednu hodinu. Potom presunieme do chladničky na ďalšie aspoň 2-3 hodiny.

  3. Dozdobíme podľa vlastných predstáv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!