Pikantní krůtí kousky na česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtích prsou
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- hladká mouka
- 250 ml vody
- 3 lžičky koření Bylinkové máslo
- smetana ke šlehání
Postup Pikantní krůtí kousky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno.
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat.
Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme a chvilku smažíme. Zalijeme studenou vodou, promícháme a uvedeme do varu.
Přidáme 3 lžičky koření a česnek.
Na malém plameni necháme chvíli provařit, dokud omáčka nezhoustne.
Na závěr omáčku zjemníme smetanou.
Podáváme s houskovým knedlíkem.