Pikantní krůtí kousky na česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtích prsou
5 stroužků česneku
sůl
1/4 lžičky mletého pepře
2 lžíce slunečnicového oleje
hladká mouka
250 ml vody
3 lžičky koření Bylinkové máslo
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno.

  2. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat.

  4. Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme a chvilku smažíme. Zalijeme studenou vodou, promícháme a uvedeme do varu.

  5. Přidáme 3 lžičky koření a česnek.

  6. Na malém plameni necháme chvíli provařit, dokud omáčka nezhoustne.

  7. Na závěr omáčku zjemníme smetanou.

  8. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!