Anglický moučník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 dkg másla
- 2 vejce
- 18 dkg cukru
- 3 dkg kakao
- 3/4 šálku mléka
- 12 dkg polohrubé mouky
- 1/2 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 šlehačka
- čokoládová poleva
- ovoce
- kompot
Postup Anglický moučník
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme se žloutky. Přidáme cukr, kakao a po lžičkách vlažné mléko. Přidáme do toho prosátou mouku s kypřícím práškem. Ušleháme sníh z bílků se špetkou soli a vmícháme lehce do směsi.
Obdélníkovou chlebíčkovou formu vytřeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme vláčné těsto. Pečeme cca 40 minut v mírně vyhřáté troubě.
Prochladlý moučník vyklopíme z formy. Po úplném vychladnutí v polovině podélně prokrojíme, spodní půlku potřeme marmeládou a přiložíme druhou polovinu. Moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme v lednici nejméně 2 hodiny.
Moučník nakrájíme na 14 stejných porcí, ozdobíme ovocem a šlehačkou.