Kokosové řízky se salátem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g směsi listových salátů
- 1 červená cibule
- 200 g salátové okurky
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
- 8 lžic pomerančové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- 120 g žampionů
- 4 krůtí řízky
- 2 lžičky sušené citrónové kůry
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 100 g strouhanného kokosu
- 2 lžíce oleje
Postup Kokosové řízky se salátem
Postup přípravy receptu
-
Saláty opereme, necháme okapat, natrháme na kousky. Cibuli pokrájíme na kolečka, okurku omyjeme a rozkrájíme do salátové mísy.
Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej. Žampiony nasucho očistíme a podle potřeby je rozpůlíme a rozčtvrtíme.
Maso omyjeme a osušíme, potřeme citronovou kůrou a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v kokosu.
Obyčejný olej rozehřejeme a řízky na něm osmažíme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple. Do vysmaženého tuku vložíme žampiony a opékáme je asi 5 minut.
Vyjmeme a dáme je do mísy a promícháme se salátem, cibulí a okurkou. Pokapeme zálivkou a dobře promícháme. Salát s řízky rozdělíme na talíře a podáváme zdobené dílky citronu a se salátem.