Kokosové řízky se salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g směsi listových salátů
1 červená cibule
200 g salátové okurky
1 lžička hořčice
sůl
pepř
8 lžic pomerančové šťávy
4 lžíce olivového oleje
120 g žampionů
4 krůtí řízky
2 lžičky sušené citrónové kůry
šťáva z jednoho citrónu
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
100 g strouhanného kokosu
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Saláty opereme, necháme okapat, natrháme na kousky. Cibuli pokrájíme na kolečka, okurku omyjeme a rozkrájíme do salátové mísy.

  2. Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej. Žampiony nasucho očistíme a podle potřeby je rozpůlíme a rozčtvrtíme.

  3. Maso omyjeme a osušíme, potřeme citronovou kůrou a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v kokosu.

  4. Obyčejný olej rozehřejeme a řízky na něm osmažíme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple. Do vysmaženého tuku vložíme žampiony a opékáme je asi 5 minut.

  5. Vyjmeme a dáme je do mísy a promícháme se salátem, cibulí a okurkou. Pokapeme zálivkou a dobře promícháme. Salát s řízky rozdělíme na talíře a podáváme zdobené dílky citronu a se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!