Šneky s pudinkovou náplní

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 ks listového těsta (plát)
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
300 ml mléka
3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink. Já ho dělám tak, aby se nepřipaloval, že dám do kastrolku trošku (asi půl deci- pokryji dno) vody, až začne vařit, naliji mléko, ve kterém je rozmíchaný pudink, přidám vanilkový cukr a asi 3 lžíce krystalového cukru. Míchám, dokud pudink nezhoustne.

  2. Pudink za občasného promíchání nechám vychladit.

  3. Na plát listového těsta, který na několika místech propíchám vidličkou, nanesu a rozetřu vychladlý pudink. Smotám a dám do mrazáku asi na 30 minut ztuhnout, aby to šlo lépe krájet. Po vytažení nakrájím, dám na plech s pečícím papírem, mezitím se rozehřeje trouba a polozmrzlé (někdy i zmrzlé) povolí, potřu rozšlehaným vejcem. Peču 15-20 minut na 190 °C - dorůžova, pak jen pocukruji


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!