Šneky s pudinkovou náplní
Recepty, CukrovíPostup Šneky s pudinkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink. Já ho dělám tak, aby se nepřipaloval, že dám do kastrolku trošku (asi půl deci- pokryji dno) vody, až začne vařit, naliji mléko, ve kterém je rozmíchaný pudink, přidám vanilkový cukr a asi 3 lžíce krystalového cukru. Míchám, dokud pudink nezhoustne.
Pudink za občasného promíchání nechám vychladit.
Na plát listového těsta, který na několika místech propíchám vidličkou, nanesu a rozetřu vychladlý pudink. Smotám a dám do mrazáku asi na 30 minut ztuhnout, aby to šlo lépe krájet. Po vytažení nakrájím, dám na plech s pečícím papírem, mezitím se rozehřeje trouba a polozmrzlé (někdy i zmrzlé) povolí, potřu rozšlehaným vejcem. Peču 15-20 minut na 190 °C - dorůžova, pak jen pocukruji