Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 menší kapusty
3 brambory
cca 200 g vinné klobásy
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100 ml mléka
1 PL sladké mleté papriky
1/2 KL drceného kmínu
5 kuliček nového koření
pepř
sůl
2 PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.

  2. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky.

  3. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.

  4. Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!