Aglio olio peperoncino ve špagetové dýni
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně
- sůl
- 1 chilli paprička pokrájená nadrobno
- 2-4 stroužky česneku nasekané na plátky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- parmezán
Postup Aglio olio peperoncino ve špagetové dýni
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 170-180 °C.
Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme chilli vločkami nebo nakrájenou chilli papričkou a plátky česneku (ty zastrkáme pokud možno dovnitř), zakápneme olivovým olejem a citronem a vložíme do vyhřáté trouby zhruba na 45 minut. Dužina změkne a vytvoří aglio olio v dýni, ve které je můžeme vidličkou vyšpagetované a posypané parmezánem podávat.