Opečené housky s houbami

Recepty, Houby

Suroviny

450 g směsi hub (já jsem dělala jen z lišek)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rostlinného másla
1 prolisovaný stroužek česneku
3 lžíce čerstvé petržele nasekané na jemno
3 lžíce čerstvé pažitky nasekané na jemno
2 lžičky balzamikového octa
1 uzené tofu
3 lžíce rostlinného másla
nasekaná pažitka
sůl
housky nebo jakékoliv pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Houby rozpůlíme, okořeníme a na oleji je smažíme tak dlouho, dokud nezačnou pouštět šťávu.

  2. Houby vyjmeme z pánve, přidáme zbylý olej a lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidáme česnek a za stálého míchání smažíme 1 minutu.

  3. Potom přidáme houby a smažíme dalších 5 minut, dokud houby nezměknou.

  4. Vmícháme zbytek másla, petrželku a pažitku. Pokapeme octem a okořeníme.

  5. Do misky rozdrobíme tofu, přidáme rostlinné máslo a pažitku a důkladně promícháme.

  6. Housku rozkrojíme a opečeme, namažeme jí směsí s tofu a poklademe houbami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!