Tvarohová bábovka s dýní a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
500 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky (nebo stevie)
200 g dýně
(uvařené s cca 300 ml ananasového džusu)
250 ml oleje
250 ml mléka
400 g měkkého tvarohu
1 vanilkový puding
1 prášek do pečiva
1 hořká čokoláda (rozlámaná na kostičky)

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky a povaříme v ananasovém džusu doměkka. Rozmixujeme. Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, nakonec přilijeme mléko a šleháme do pěny. Opatrně vmícháme měkký tvaroh a rozmixovanou dýni.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudingovým práškem. Pramínkem přisypáváme sypkou směs k vaječné směsi s dýní a opatrně smícháme.

  3. Těsto nalijeme do silikonové bábovkové formy, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Do těsta nalámeme kostičky hořké čokolády a zaboříme je hluboko do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů. Po cca 30 minutách přikryjeme bábovku alobalem a pečeme dál cca 25 - 30 minut na 160 stupňů. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!