Medová kuřecí prsa sriracha
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce srirachy
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 -3 lžičky medu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu (lze i solamyl)
- 200-250 ml studené vody
- 1 jarní cibulku
- olej na osmažení
- rýže k podávání
Postup Medová kuřecí prsa sriracha
Postup přípravy receptu
-
Dáme uvařit rýži jak jsme zvyklí (vařím v rýžovači v mikrovlnce). Omytá kuřecí prsa důkladně osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na větší kostky a obalíme v 1 lžíci kukuřičného škrobu. Rozpálíme suchou pánev, vlijeme olej a postupně opečeme maso dorůžova.
V menší pánvičce nebo rendlíčku smícháme srirachu, sojovou omáčku, česnek, med a cukr. Metličkou promícháme, aby se vše spojilo, přidáme cca 150 ml vody a krátce převaříme. Druhou lžíci kukuřičného škrobu rozmícháme v 50-100 ml vody, vlijeme do vařící směsi a převaříme.
V získané husté omáčce obalíme opečené maso, přendáme na uvařenou rýži a posypeme nakrájenou natí jarní cibulky.