Medová kuřecí prsa sriracha

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce srirachy
2 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
2 -3 lžičky medu
2 lžíce kukuřičného škrobu (lze i solamyl)
200-250 ml studené vody
1 jarní cibulku
olej na osmažení
rýže k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Dáme uvařit rýži jak jsme zvyklí (vařím v rýžovači v mikrovlnce). Omytá kuřecí prsa důkladně osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na větší kostky a obalíme v 1 lžíci kukuřičného škrobu. Rozpálíme suchou pánev, vlijeme olej a postupně opečeme maso dorůžova.

  2. V menší pánvičce nebo rendlíčku smícháme srirachu, sojovou omáčku, česnek, med a cukr. Metličkou promícháme, aby se vše spojilo, přidáme cca 150 ml vody a krátce převaříme. Druhou lžíci kukuřičného škrobu rozmícháme v 50-100 ml vody, vlijeme do vařící směsi a převaříme.

  3. V získané husté omáčce obalíme opečené maso, přendáme na uvařenou rýži a posypeme nakrájenou natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!