Ananaso-medová kuřecí stehýnka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 150 g čerstvého ananasu
- 2 menší bílé cibule
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 plné lžíce medu
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
- 1 kostka slepičího bujónu
- hrnek až dva vody
Postup Ananaso-medová kuřecí stehýnka
Postup přípravy receptu
-
Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kostky nebo půlměsíčky. Do mírně vymaštěného pekáčku vložíme cibuli nakrájenou na kolečka a bujon. V misce smícháme olej s kořením a medem, důkladně promícháme a z obou stran touto směsí stehna ze všech stran potřeme.
Potom stehna dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme cca při 180°C asi hodinu nebo dokud maso nezměkne, můžeme občas podlévat, aby se nevypařovala vznikající šťáva.
Nakonec alobal sundáme a necháme asi 5-7 minut dopéct, aby se vytvořila na kůži krusta. Podávala jsem s kari rýží.