Ananaso-medová kuřecí stehýnka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
150 g čerstvého ananasu
2 menší bílé cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
2 plné lžíce medu
2 lžičky uzené papriky
1 lžička sušeného česneku
sůl
1 kostka slepičího bujónu
hrnek až dva vody

Postup přípravy receptu

  1. Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kostky nebo půlměsíčky. Do mírně vymaštěného pekáčku vložíme cibuli nakrájenou na kolečka a bujon. V misce smícháme olej s kořením a medem, důkladně promícháme a z obou stran touto směsí stehna ze všech stran potřeme.

  2. Potom stehna dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme cca při 180°C asi hodinu nebo dokud maso nezměkne, můžeme občas podlévat, aby se nevypařovala vznikající šťáva.

  3. Nakonec alobal sundáme a necháme asi 5-7 minut dopéct, aby se vytvořila na kůži krusta. Podávala jsem s kari rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!