Ostří utopenci
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 10 špekáčků
- 3 velké cibule
- 5 větších nakládaných okurek (dávám Hamé nebo Znojmia)
- 1 sáček ostrého grilovacího koření
- 3 nakládané feferonky
- 0,6 l octa
- 0,6 l vařící vody
- necelá lžička soli (podle chuti)
Postup Ostří utopenci
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupat a podélně hodně nakrojit, cibuli nakrájet na půlkolečka a 3 okurky na podlouhlé čtvrtiny. Vložit do špekáčku čtvrtinu okurky a trochu cibule. Poskládat do uzavíratelné misky nakrojení nahoru, nebo do sklenice. Zbytek okurek nakrájet na kolečka a společně se zbylou cibulí a feferonkami proložit mezi špekáčky. Každou vrstvu prosypat grilovacím kořením.
Nakonec smíchat ocet, sůl s vařící vodou a připravené špekáčky pořádně zalít, aby byly co nejvíc ponořené.
První den nechat venku v pokojové teplotě, dokud úplně nevystydnou a poté uložit do lednice. Nejlépe nechat, alespoň týden naložené, ale málokdy to vydržíme:-) protože i po třech dnech už se dají jíst, ale je lepší vydržet a pak to opravdu stojí za to. Kdo nemá rád ostré, vynechá feferonky a vymění ostré grilovací koření za obyčejné, taky je to mňamka.