Stehenní řízky, naložené v uzené marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 stehenních řízků
sůl
pepř
uzená paprika (množství podle každého)
steaková hořčice (viz foto), množství podle každého
olej ze sušených rajčat
jemně nasekané bylinky (petrželka, sušený medvědí česnek)
Na obalení:
4 vejce
hladká mouka
2 KL jemně nastrouhané cibulky
1 KL jemně nasekaných bylinek
strouhanka
olej na pečící papír

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní řízky přes fólii naklepeme. Olej ze sušených rajčat smícháme se solí, uzenou paprikou, hořčicí a bylinkami. Řízky necháme naložené přes noc v chladu.

  2. Druhý den řízky obalíme v těstíčku z vajec, mouky, cibulky a bylinek. Nakonec řízky obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřáté troubě na 170 stupňů, na plechu s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem. Jednou obrátíme. Podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!