Stehenní řízky, naložené v uzené marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 stehenních řízků
- sůl
- pepř
- uzená paprika (množství podle každého)
- steaková hořčice (viz foto), množství podle každého
- olej ze sušených rajčat
- jemně nasekané bylinky (petrželka, sušený medvědí česnek)
- Na obalení:
- 4 vejce
- hladká mouka
- 2 KL jemně nastrouhané cibulky
- 1 KL jemně nasekaných bylinek
- strouhanka
- olej na pečící papír
Postup Stehenní řízky, naložené v uzené marinádě
Postup přípravy receptu
-
Stehenní řízky přes fólii naklepeme. Olej ze sušených rajčat smícháme se solí, uzenou paprikou, hořčicí a bylinkami. Řízky necháme naložené přes noc v chladu.
Druhý den řízky obalíme v těstíčku z vajec, mouky, cibulky a bylinek. Nakonec řízky obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřáté troubě na 170 stupňů, na plechu s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem. Jednou obrátíme. Podáváme se šťouchanými brambory.