Lososové filety s mraženou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks mražených lososových filetů s kůží
grilovací koření
sůl
koriandr
2 menší cibule
1 sáček mražené míchané kořenové zeleniny (Francouzská směs)
olej Vegeta - cca 2 lžíce
trocha vývaru - cca 1/2 hrnku
1 lžíce másla
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filety necháme rozmrazit, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme koriandrem a grilovacím kořením. Vše raději s citem neb maso nechceme přeostřit.

  2. Na větší pánvi ohřejeme olej, přidáme cibulku a zesklovatíme. Kůžičkou dolů přidáme do pánve filety a asi po minutě přidáme mraženou zeleninu, necháme další 2 minuty pak filety otočíme tak, aby zelenina byla pod masem, podlijeme vývarem a necháme dusit, až zelenina změkne a maso začne mít uprostřed jen velmi světle růžovou barvu, podle tloušťky filetu tak 4 minuty.

  3. Na talíři na každý filet dáme kousek másla, pokapeme jej citrónovou šťávou a servírujeme s čočkovým salátem (recept na salát je pod názvem Studený čočkový salát) nebo např. s brambory či přílohou dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!