Zelný koláč
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 balení listového těsta
- 20 dkg uzeného bůčku
- 15 dkg uzeného špeku
- 15 dkg uzené slaniny -plátky
- 1 sáček /sklenice kysaného zelí
- 15 dkg sýru - druh dle chuti (eidam, gouda, niva)
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Zelný koláč
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme dle velikosti formy nebo pekáče. Ideální je plech na pizzu Ø 33 cm. Dle tvaru a velikosti formy si připravíme pečící papír.
Uzený špek si nakrájíme na kostičky a uzený bůček na nudličky.
Do pánve si dáme vyškvařit špek a přidáme na hrubší proužky nakrájenou cibuli a nudličky uzeného boku. Zlehka necháme povolit chutě.
Na listové těsto ve formě poklademe tenké plátky uzené slaniny. Na ně navrstvíme kysané zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali šťávu, opepříme a posypeme celým kmínem. Na rozprostřené zelí rovnoměrně nasypeme opečenou směs špeku, bůčku a cibule. Lehce přimáčkneme a posypeme bohatě sýrem dle naší chuti.
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.