Škvařené sádlo od babičky F.
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 kg vepřového sádla (vysokého 2-3cm)
- 2 dcl vody
- 1 KL soli
- 1/2 KL kmínu
- 1 kostka slepičího bujonu nebo masoxu
- 1 střední cibule
- malá palička česneku
Postup Škvařené sádlo od babičky F.
Postup přípravy receptu
-
Sádlo nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Když se vydusí voda a začne pouštět sádlo, pokličku odkryjeme. Když škvarky zrůžoví, odebereme 3 malé naběračky sádla a do odebraného čistého sádla rozdrobíme kostku bujonu.
Do kastrolu přidáme cibuli na kostičky a česnek na plátky. Když začne cibule hnědnout, přidáme odebrané sádlo s bujonem, necháme přejít a odstavíme. Ochutnáme škvarečky a necháme ve studenu vychladnout.