Škvařené sádlo od babičky F.

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg vepřového sádla (vysokého 2-3cm)
2 dcl vody
1 KL soli
1/2 KL kmínu
1 kostka slepičího bujonu nebo masoxu
1 střední cibule
malá palička česneku

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přikryjeme pokličkou a dusíme.

  2. Když se vydusí voda a začne pouštět sádlo, pokličku odkryjeme. Když škvarky zrůžoví, odebereme 3 malé naběračky sádla a do odebraného čistého sádla rozdrobíme kostku bujonu.

  3. Do kastrolu přidáme cibuli na kostičky a česnek na plátky. Když začne cibule hnědnout, přidáme odebrané sádlo s bujonem, necháme přejít a odstavíme. Ochutnáme škvarečky a necháme ve studenu vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!