Domácí škvařené sádlo

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg vepřového sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce. Podlijeme cca 1 dcl vody, promícháme a necháme dusit. Jednou za 20 minut promícháme.

  2. Po cca 1 hodině, už jsou kostky vyškvařené na polovinu. Po dalších 30-40 minutách přestává sádlo bublat (tím poznáme, že se blížíme ke konci škvaření) a do sádla přidáme 1 malou lžičku soli (sádlo se díky ní bude krásně mazat i když bude hodně vychlazené).

  3. Po dalších cca 20 minutách sádlo přestane bublat úplně, je čas sádlo slít a odebrat škvarky. Sádlo rozlijeme do připravených sklenic a necháme ztuhnout. Škvarky můžeme nechat bokem nebo přidat do sklenic se sádlem, každý jak má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!