Kotlíková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

hovězí přední s kostí – na vývar
1 menší cibule
2 bujonové kostky
5 celé nové koření
10 celý pepř
2 snítky čerstvý libeček
lžíce sádla
1 cibule
1 větší mrkev
1 petržel
kousek celeru
4 větší brambory
2 klobásy
Koření:
drcený kmín
mletý pepř
červená paprika
rajčatový protlak (střední)
2 konzervy fazole v tomatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa, cibule, koření a bujonových kostek uvaříme vývar. Maso vyjmeme, vývar scedíme.

  2. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky.

  3. Mrkev, celer, petržel a brambory si nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka. Vše přidáme do hrnce a chvilku restujeme. Přisypeme koření, přidáme protlak, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není zelenina měkká.

  4. Přidáme pokrájené maso, ze kterého jsme vařili vývar, a fazole. Už jen prohřejeme, případně podle chuti dochutíme a papáme. Podáváme s domácími houstičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!