Pikantní kuřecí křídla v thajské marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4-5 kusů kuřecích křídel
Marináda:
3 lžíce Bazylia chilli (Kaufland)
4 stroužky česneku
5 lístků bazalky
1 lžíce kečupu
1 lžíce medu
celý kmín",

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu Bazylia chili dáme do vyšší nádoby. Přidáme česnek, natrhané lístky bazalky, kečup a med a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

  2. Křídla nesolíme, protože Bazylia chili je slaná dost, potřeme je z obou stran marinádou, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a dáme grilovat do trouby. Během pečení aspoň jednou otočíme a podléváme výpekem. Podáváme s opečenými bramborami, chlebem, zeleninou, nebo s rýžovými nudlemi


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!