Pikantní kuřecí křídla v thajské marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4-5 kusů kuřecích křídel
- Marináda:
- 3 lžíce Bazylia chilli (Kaufland)
- 4 stroužky česneku
- 5 lístků bazalky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- celý kmín",
Postup Pikantní kuřecí křídla v thajské marinádě
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu Bazylia chili dáme do vyšší nádoby. Přidáme česnek, natrhané lístky bazalky, kečup a med a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Křídla nesolíme, protože Bazylia chili je slaná dost, potřeme je z obou stran marinádou, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a dáme grilovat do trouby. Během pečení aspoň jednou otočíme a podléváme výpekem. Podáváme s opečenými bramborami, chlebem, zeleninou, nebo s rýžovými nudlemi