Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory uvařené ve slupce
dětská krupička
hladká mouka
vejce
sůl
250 g mletého vepřového masa
strouhanka (cca objemově stejné množství jako masa)
smetana na vaření
suché bilé víno
muškátový oříšek
špetka citronové kůry (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu připravuji následovně: strouhanku si zvlášť v misce zaliji smetanou na vaření a necham ji celou nasáknout (konzistence blátíčka), 2-3x umelu maso, aby z něho vznikla jemná kašička. Následně smíchám maso s rozmočenou strouhankou. Přidám trochu suchého bílého vína (cca půl deci, ale vše zálezí na Vaší chuti), sůl, špetka muškátového oříšku, špetka citronové kůry (já ji po 1.vyzkoušení nedávám, je velmi aromatická).

  2. Připravíme si klasický bramborový knedlík. Uvaříme brambory ve slupce (klidně den předem), poté je oloupeme a najemno nastrouháme. Přídáme celé vejce, dětskou krupičku a hladkou mouku (já dávám v poměru 2:1 pro zjemnění)a trochu soli. Vypracujeme kompaktní těsto, které vyválíme na placku.

  3. Tuto placku potřeme směsí vinné klobásy. Zarolujeme a vaříme v páře cca 20-30 minut dle velikosti knedlíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!