Štipkavé brynzové tyčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g vody
- špetka cukru
- 2 lžíce oleje
- 50 g brynzy
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 210 g hladké mouky
- 10 g droždí
Postup Štipkavé brynzové tyčky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout.
Vykynuté, odpočaté těsto dáme na stůl, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.
Necháme vykynout, jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15 min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)