Štipkavé brynzové tyčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g vody
špetka cukru
2 lžíce oleje
50 g brynzy
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pálivé papriky
210 g hladké mouky
10 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout.

  2. Vykynuté, odpočaté těsto dáme na stůl, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.

  3. Necháme vykynout, jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15 min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!