Barevně veselé kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky
1 střední cibule
2 stroužky česneku
mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
1 bujon (může být i 0,5 l vývar)
pol.mouka + voda (na zahuštění)
sůl
vegeta
kari
zázvor
mleté nové koření
drcený kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s solí, Vegetou, kari, mletým zázvorem a olejem, dáme do lednice na cca 2 hodiny odležet.

  2. Na rozpálené pánvi s trochou oleje maso opečeme (téměř do křupava), posypeme drceným kmínem a mletým novým kořením. Maso z pánve vyjmeme a dáme do krabičky (kastrůlku) a do tepla.

  3. Na použitý olej (po restování masa) dáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, osmažíme do sklovata, přidáme mraženou zeleninu, též restujeme a podlijeme trochou vody a podusíme do změknutí zeleniny.

  4. Poté vše smícháme (maso + zelenina) v hrnci, podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon, zahustíme (mouka + voda) a provaříme. Popřípadě dosolíme nebo přidáme vegetu. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!