Prokládané maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 vepřových řízků (kýta, plecko, krkovička)
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 3 pikantní klobásy
- 8 středních brambor
- 20 dkg strouhaného sýra
- 2 cibule
- hořčice (použila jsem 1/2 hrubozrnnou + 1/2 dijónskou)
- sojová omáčka
- oblíbené koření na maso
- sůl
- pepř
- kečup (nemusí být)
- olej
Postup Prokládané maso
Postup přípravy receptu
-
Pečicí mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule;½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme;½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky, nakrájíme ještě na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme a potřeme hořčicí z obou stran;zeleninu nakrájenou na co nejmenší kostičky;klobásky na kolečka;zbylou ½ cibulky;zbylou ½ brambor-osolíme, opepříme a končíme zbylými plátky masa.
Podlijeme do ½ pekáče vodou, pokapeme sojovou omáčkou a pečeme zakryté v troubě pomalu asi 1 ¼ hodiny na 180°C.
Ke konci pečení můžeme zvýšit teplotu na 200°C.
Odkryjeme, posypeme sýrem (lze pokapat kečupem, ten já nepoužívám) a cca 3-5 minut zapečeme.