Prokládané maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 vepřových řízků (kýta, plecko, krkovička)
1 velká mrkev
1 petržel
kousek celeru
3 pikantní klobásy
8 středních brambor
20 dkg strouhaného sýra
2 cibule
hořčice (použila jsem 1/2 hrubozrnnou + 1/2 dijónskou)
sojová omáčka
oblíbené koření na maso
sůl
pepř
kečup (nemusí být)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pečicí mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule;½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme;½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky, nakrájíme ještě na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme a potřeme hořčicí z obou stran;zeleninu nakrájenou na co nejmenší kostičky;klobásky na kolečka;zbylou ½ cibulky;zbylou ½ brambor-osolíme, opepříme a končíme zbylými plátky masa.

  2. Podlijeme do ½ pekáče vodou, pokapeme sojovou omáčkou a pečeme zakryté v troubě pomalu asi 1 ¼ hodiny na 180°C.

  3. Ke konci pečení můžeme zvýšit teplotu na 200°C.

  4. Odkryjeme, posypeme sýrem (lze pokapat kečupem, ten já nepoužívám) a cca 3-5 minut zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!