Rumfordská polévka (jušele)
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí skelety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 1 větší brambor
- 2 mrkve
- 1/2 malého celeru
- 3 hrsti krup
- 3 hrsti loupaného půleného hrachu
- sůl
- pepř
Postup Rumfordská polévka (jušele)
Postup přípravy receptu
-
Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.
Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.
Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.