Rumfordská polévka (jušele)

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí skelety
1 cibule
2 stroužky česneku
5 cm zázvoru
1 větší brambor
2 mrkve
1/2 malého celeru
3 hrsti krup
3 hrsti loupaného půleného hrachu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.

  2. Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.

  3. Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!