Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g vepřových žebírek (koupíme pruh)
1 konzerva bambusových výhonků (nakládaných ve vodě)
1 červená cibule
1 jarní cibulka
sůl
pepř
K podávání:
koriandr
mungo klíčky
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu vařit do 2 litrů čisté vody, osolíme a opepříme podle chuti a uvaříme je do měkka.

  2. Bambusové výhonky slijeme přes sítko a necháme okapat. Cibuli červenou nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku, koriandr a chilli na jemno. Červenou cibuli a bambusové výhonky vložíme k uvařenému masu a už jen krátce necháme přejít varem.

  3. Mungo klíčky, zelenou cibulku a koriandr dáváme až na závěr do misky s polévkou. Kdo má rád přidá podle chuti i chilli papričku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!