Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g vepřových žebírek (koupíme pruh)
- 1 konzerva bambusových výhonků (nakládaných ve vodě)
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- sůl
- pepř
- K podávání:
- koriandr
- mungo klíčky
- chilli paprička
Postup Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku
Postup přípravy receptu
-
Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu vařit do 2 litrů čisté vody, osolíme a opepříme podle chuti a uvaříme je do měkka.
Bambusové výhonky slijeme přes sítko a necháme okapat. Cibuli červenou nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku, koriandr a chilli na jemno. Červenou cibuli a bambusové výhonky vložíme k uvařenému masu a už jen krátce necháme přejít varem.
Mungo klíčky, zelenou cibulku a koriandr dáváme až na závěr do misky s polévkou. Kdo má rád přidá podle chuti i chilli papričku.