Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- sádlo
- hovězí roštěná (ale jistě může být i vepřové,např.z kotlety)
- sůl
- pepř
- cibule
- hořčice
- hladká mouka
- hřiby(nejraděj tmavé-samozřejmě praváky nepohrdneme) (sušené předem namočit-nejlépe přez noc)
- kelímek smetany 12%
Postup Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Naklepeme řízky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Na sádle zesklovatíme cibuli, poté přidáme maso, které potřeme na jedné straně plnotučnou hořčicí.
Prudce,ale krátce osmahneme z obou stran. Vyndáme
Do výpeku přidáme hřiby (já použila z mrazáku), podusíme, podlijeme vodou a pak ještě dusíme, až hřiby změknou (asi 30-45 min.).
Poté vrátíme maso (které sme si přikryli,aby příliš nevychládlo), prohřejeme, mícháme! Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme dle libosti solí,pepřem,či Vegetou.