Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

sádlo
hovězí roštěná (ale jistě může být i vepřové,např.z kotlety)
sůl
pepř
cibule
hořčice
hladká mouka
hřiby(nejraděj tmavé-samozřejmě praváky nepohrdneme) (sušené předem namočit-nejlépe přez noc)
kelímek smetany 12%

Postup přípravy receptu

  1. Naklepeme řízky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Na sádle zesklovatíme cibuli, poté přidáme maso, které potřeme na jedné straně plnotučnou hořčicí.

  3. Prudce,ale krátce osmahneme z obou stran. Vyndáme

  4. Do výpeku přidáme hřiby (já použila z mrazáku), podusíme, podlijeme vodou a pak ještě dusíme, až hřiby změknou (asi 30-45 min.).

  5. Poté vrátíme maso (které sme si přikryli,aby příliš nevychládlo), prohřejeme, mícháme! Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme dle libosti solí,pepřem,či Vegetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!