Bublanina s broskvemi bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké rýžové mouky
- 125 g jáhlové mouky
- 75 g tapiokové škrobové mouky
- 50 g bramborového škrobu
- 1,5 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky Xanthanu
- 120 g cukru
- 375 ml vody
- 3 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce oleje
- broskve (nakrájené na drobné kousky)
Postup Bublanina s broskvemi bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme.
Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř.
Pečeme při 160 °C asi 25-30 min, až se těsto přestane lepit na špejli.
Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.