Bublanina s broskvemi bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké rýžové mouky
125 g jáhlové mouky
75 g tapiokové škrobové mouky
50 g bramborového škrobu
1,5 prášku do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu
120 g cukru
375 ml vody
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce oleje
broskve (nakrájené na drobné kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme.

  2. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř.

  4. Pečeme při 160 °C asi 25-30 min, až se těsto přestane lepit na špejli.

  5. Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!