Zapečené brambory se smetanou a vepřovým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 7 větších brambor
vepřová kotleta
smetana (30% 250 ml nebo 12% 500 ml)
2 střední cibule
mražená kukuřice
provensálské koření
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka (já dělám na V kráječi).

  2. Kotletu pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme bylinky a zprudka chvíli zatáhneme na pánvičce.

  3. V pekáči si nachystám vrstvu brambor, osolím a opepřím, posypu cibulí, kukuřicí a rozprostřu maso po celém pekáči.

  4. Nahoru navrstvím brambory. Každá vrstva brambor se musí osolit zvlášť. Nebojím se solit víc, brambory to vždy nasají do sebe.

  5. Tím končím a nebo hlavně podle množství masa udělám další vrstvu. Ale vždy končím bramborami.

  6. Nakonec zaliji smetanou a peču přikryté v troubě vyhřáté na 150-200°C 15-20 minut.

  7. Brambory zkouším vidličkou jestli už jsou měkké, nebo ochutnám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!