Zapečené brambory se smetanou a vepřovým masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 7 větších brambor
- vepřová kotleta
- smetana (30% 250 ml nebo 12% 500 ml)
- 2 střední cibule
- mražená kukuřice
- provensálské koření
- pepř
- sůl
Postup Zapečené brambory se smetanou a vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka (já dělám na V kráječi).
Kotletu pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme bylinky a zprudka chvíli zatáhneme na pánvičce.
V pekáči si nachystám vrstvu brambor, osolím a opepřím, posypu cibulí, kukuřicí a rozprostřu maso po celém pekáči.
Nahoru navrstvím brambory. Každá vrstva brambor se musí osolit zvlášť. Nebojím se solit víc, brambory to vždy nasají do sebe.
Tím končím a nebo hlavně podle množství masa udělám další vrstvu. Ale vždy končím bramborami.
Nakonec zaliji smetanou a peču přikryté v troubě vyhřáté na 150-200°C 15-20 minut.
Brambory zkouším vidličkou jestli už jsou měkké, nebo ochutnám.