Nejjednodušší bábovka bez sněhu

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
1 vanilkový cukr (malý sáček nebo i vynechat)
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 celá střední vejce
1 kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Zapnout troubu na 180 °C. Mezitím všechny suroviny smíchat do sebe. Vylít do formy (já mám silikonovou, takže nic neřeším, ale běžná by se asi měla vymazat a vysypat) - zde se nebojte, že je těsta málo, do mojí silikonovky je to asi jen půlka formy těsta, ale bábovka krásně naběhne a bude nadýchaná a forma bude plná.

  2. Až bude trouba vyhřátá (moje pípne), tak vložit do středu trouby a péct určitě 40 minut.

  3. Po této době píchněte špejlí dovnitř, musí projet a vyjet lehce bez těsta.

  4. Bábovka by měla být už zlatavá, já nechávám ještě cca 6 minut péct, pak troubu vypnu a ještě jí tam 5 minut nechám. Ale sledujte, aby byla křupavá a krásně hnědá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!