Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem
Recepty, RybySuroviny
- 800 g kapřích filetů bez kostí
- 2 stroužky česneku
- drcený pepř
- citronová šťáva
- sůl
- Těstíčko:
- 100 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky,
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 4 bílky na sníh
- máslo
- sádlo nebo olej na smažení
- Smetanový medvědí česnek:
- 4 lžíce sladké smetany
- 4 hrsti listů medvědího česneku
- 2 žloutky
- 1 lžíce másla
- sůl
Postup Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kapří filety nakrájíme na porce, potřeme je česnekem rozetřeným se solí a opepříme. Maso pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet, aby koření prošlo masem.
Listy medvědího česneku opláchneme a vložíme do pánve, ve které jsme rozpustili máslo. Promícháme a až listy zavadnou, přilijeme smetanu. Za stálého míchání mírným varem provaříme do zhoustnutí, odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a dochutíme solí.
Do mísy nalijeme mléko a zašleháme do něj mouku s bramborovým škrobem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těstíčka. Marinované rybí porce do těstíčka namočíme a na rozehřátém tuku zvolna usmažíme do červena.
Na nahřáté talíře urovnáme smetanový medvědí česnek, na něj položíme usmažené filety a podáváme s vařenými brambory.