Květákové placičky pečené v čedarovém těstíčku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- trochu polohrubé mouky
- Na těstíčko:
- 2 vejce
- špetka muškátového květu (nebo kari koření)
- pepř
- mléko podle konzistence
- petrželka
- sůl
- 150 g strouhaného čedaru
- 100 g pokrájené chorizo (uzeniny)
- 2,5 PL hladké mouky
- olivový olej
Postup Květákové placičky pečené v čedarovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory uvařený květák rozmačkáme a přisypeme trochu polohrubé mouky.
Z čedaru, vajec, mléka, hladké mouky, koření a petrželky uděláme těstíčko. Přidáme pokrájenou uzeninu, případně podle konzistence ještě mouku (když je těstíčko řídké) nebo mléko (když je těstíčko husté). Rozmačkaný květák s moukou pak obalíme v těstíčku.
Poklademe jej na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Placičky podáváme se zeleninovým salátem.