Květákové placičky pečené v čedarovém těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
trochu polohrubé mouky
Na těstíčko:
2 vejce
špetka muškátového květu (nebo kari koření)
pepř
mléko podle konzistence
petrželka
sůl
150 g strouhaného čedaru
100 g pokrájené chorizo (uzeniny)
2,5 PL hladké mouky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory uvařený květák rozmačkáme a přisypeme trochu polohrubé mouky.

  2. Z čedaru, vajec, mléka, hladké mouky, koření a petrželky uděláme těstíčko. Přidáme pokrájenou uzeninu, případně podle konzistence ještě mouku (když je těstíčko řídké) nebo mléko (když je těstíčko husté). Rozmačkaný květák s moukou pak obalíme v těstíčku.

  3. Poklademe jej na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Placičky podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!