Máslová brokolicová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 brokolice
60-80 g másla
2 mírně vrchovaté lžíce hladké mouky
zeleninový vývar (voda)
sůl
mletý pepř
nočky:
1 vejce
hrubá mouka
sůl
2 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Z brokolice odřízneme všechny košťály, i ty nejmenší. Stonek brokolice oloupeme od dřevnatého povrchu, všechny košťály i se stonkem nakrájíme na menší kousky a uvaříme v troše osolené vody. Vše pak rozmixujeme ponorným mixérem. Zbylé růžičky brokolice rozkrájíme na sousta.

  2. Na másle osmahneme mouku, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme i rozmixované košťály a za stálého míchání dobře provaříme. Osolíme, opepříme.

  3. Pokud chcete přidat nočky, jen smícháme suroviny (mouky tolik, aby vzniklo polotuhé těstíčko) a přes haluškovač vystřeme do vřící polévky, kde je krátce povaříme i s přidanými růžičkami brokolice..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!