Listy červené řepy a là špenát s jáhlovo-batátovými dukátky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na dukátky:
- 180 g batátů
- 100 g jahel
- špetka soli
- 10 lžic kukuřičné polohrubé mouky
- 1 vejce
- Na špenát (2 porce):
- 100 g listů červené řepy
- stroužek česneku
- 1 smetana na vaření
- sůl
- majoránka
- 1 lžička lahůdkového droždí
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžíce rýžové mouky
Postup Listy červené řepy a là špenát s jáhlovo-batátovými dukátky
Postup přípravy receptu
-
Batát oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a pak je vaříme odkryté v 400ml vody až do vypaření vody. Batáty i jáhly spolu rozmixujeme, přidáme vejce, sůl a mouku, zamícháme. V ruce tvoříme dukátky, které vkládáme do vroucí vody a necháme vařit asi deset minut. Pak je opatrně vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Tak se ještě zpevní.
Listy červené řepy vložíme do vroucí vody a tři minutky vaříme. Pak vodu slijeme, listy necháme okapat a následně je nasekáme.
V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém listy orestujeme (je možno předtím orestovat i cibulku, já na ni zapomněla Emotikona grin). Podlijeme vodou, posolíme, přidáme česnek a majoránku a necháme dusit (mezitím si můžeme dělat dukátky).
Asi po dvaceti minutách přilijeme smetanu smíchanou s rýžovou moukou, promícháme, dochutíme lahůdkovým droždím a necháme ještě chvilku povařit, event. dochutíme. Podávat můžeme se zastřeným vejcem.