Masové koule v kari omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- asi 400 g mletého hovězího masa
- hrst pokrájených hub
- sůl
- pepř
- kurkuma
- kari
- 100 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- 2 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- petrželka
- 4 dcl hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
Postup Masové koule v kari omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso si dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku.
Dochutíme česnekem a kurkumou. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka osolíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme hotové koule. Krátce ze všech stran orestujeme a zalijeme vývarem a vínem. Po chvilce zahustíme a přidáme smetanu, kam jsme dali kari koření. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec dáme plátek másla.
Podávala jsem se špeclemi. Jinak se hodí rýže i brambor.