Masové koule v kari omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

asi 400 g mletého hovězího masa
hrst pokrájených hub
sůl
pepř
kurkuma
kari
100 ml smetany
100 ml bílého vína
2 vejce
4 lžíce strouhanky
petrželka
4 dcl hovězího vývaru
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso si dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku.

  2. Dochutíme česnekem a kurkumou. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka osolíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme hotové koule. Krátce ze všech stran orestujeme a zalijeme vývarem a vínem. Po chvilce zahustíme a přidáme smetanu, kam jsme dali kari koření. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec dáme plátek másla.

  4. Podávala jsem se špeclemi. Jinak se hodí rýže i brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!