Kanec na divoko
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 750 g masa z divočáka (nejlépe plec)
- 1 střední celer
- 4 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček jalovce
- 1 lžička sušeného tymianu
- 1 hrst sušených brusinek
- citron
- sůl
- jako příloha,brambory,rýže,knedlíky
Postup Kanec na divoko
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku.
Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a přidáme na maso, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky a přidáme k masu.
Podlijeme a pod poklicí pečeme v troubě až je maso měkké.
Maso vyndáme a ponorným mixerem rozmixujeme výpek se zeleninou a kořením, pokud je moc husté podlijeme ještě vodou, přimícháme sušené brusinky a necháme ještě na plotně přejít varem, zakápneme citronem a můžem podávat.