Kanec na divoko

Recepty, Jiné maso

Suroviny

750 g masa z divočáka (nejlépe plec)
1 střední celer
4 mrkve
1 petržel
1 cibule
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
1 lžička sušeného tymianu
1 hrst sušených brusinek
citron
sůl
jako příloha,brambory,rýže,knedlíky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku.

  2. Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a přidáme na maso, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky a přidáme k masu.

  3. Podlijeme a pod poklicí pečeme v troubě až je maso měkké.

  4. Maso vyndáme a ponorným mixerem rozmixujeme výpek se zeleninou a kořením, pokud je moc husté podlijeme ještě vodou, přimícháme sušené brusinky a necháme ještě na plotně přejít varem, zakápneme citronem a můžem podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!