Kanec na provensálské hořčici
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g plecka z kance
- 3 lžičky provensálské hořčice
- 6 ks feferonky beraní rohy
- malá hrst celého černého pepře
- 1 menší lžíce papriky sladké mleté
- 1 menší lžíce Vegety
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 4 bílé papriky
- 250 g cherry rajčat
- selské sádlo
- sůl
Postup Kanec na provensálské hořčici
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci na sádle orestujeme očištěné, omyté a osušené maso nakrájené na kousky. Až se maso po všech stranách zatáhne, tak postupně přidáváme hořčici, pepř, bujón, mletou papriku, feferonky a vegetu.
Podlijeme trochou horké vody, zavřeme tlakový hrnec a dusíme půl hodiny. Po půl hodině přidáme na půl překrájená rajčátka a dále dusíme ½ hodiny. Nakonec přidáme na proužky nakrájené papriky a dokončíme dušení po dobu cca 20 minut.
Zahustíme například hotovou tmavou jíškou od nejmenované firmy a podle potřeby dosolíme. Kdo chce, tak může ještě pro zvýšení ostrosti zakápnout pár kapkami Tabasca.