Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 350 g oloupaných vyzrálých hrušek
- 130 g želírovacího cukru (s fruktózou od Dr. Oetkera – modrá krabice)
- 1 lžíce rumu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 5 hlaviček hřebíčku
- 20 g sušených švestek
Postup Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři na jemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky. Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Přidáme koření a rum. Vaříme 3 minuty. Poté přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě minutu.
Naplníme zavařovací sklenici a zavřenou ji položíme dnem nahoru. Takto jí necháme alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložíme do lednice ztuhnout.