Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

350 g oloupaných vyzrálých hrušek
130 g želírovacího cukru (s fruktózou od Dr. Oetkera – modrá krabice)
1 lžíce rumu
1/2 lžičky mleté skořice
5 hlaviček hřebíčku
20 g sušených švestek

Postup přípravy receptu

  1. Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři na jemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky. Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Přidáme koření a rum. Vaříme 3 minuty. Poté přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě minutu.

  2. Naplníme zavařovací sklenici a zavřenou ji položíme dnem nahoru. Takto jí necháme alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložíme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!