Tatarský biftek z lososa
Recepty, RybySuroviny
- 200 g čerstvý filet z lososa bez kůže
- 100 g uzeného lososa
- mletý kmín
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
- olivový olej
- malá lžička hořčice - může být i dijone
- žloutek
- sojová omáčka kikkoman
- citronová šťáva
- jarní cibulka (i malá červená)
- 0,05 l vody
Postup Tatarský biftek z lososa
Postup přípravy receptu
-
Použijeme kvalitní a čerstvé maso bez kůže - filet a uzený losos nakrájíme na proužky a nasekáme nebo naškrábeme - obojí zabere minimum času.
Maso vložíme do mísy a přidáme nakrájenou mladou nebo červenou cibulku, sůl, mletý kmín, nameleme pepř, hořčici, žloutek, pár kapek sojové omáčky, zakápneme citronovou šťávou, kvalitním olivovým olejem a vodou.
Vše lehce promícháme, ale velice důkladně. Mísu zabalíme do folie a dáme alespoň na 30 minut, i déle, vychladit.
Podáváme na sucho s opečeným toastem, který můžeme dle chuti potřít česnekem. Můžeme servírovat i tak, že máme formičku ve tvaru rybičky nebo jiný tvar, vymažeme olivovým olejem a vyklopíme.