Tatarský biftek z lososa

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g čerstvý filet z lososa bez kůže
100 g uzeného lososa
mletý kmín
sůl
čerstvě pomletý pepř
olivový olej
malá lžička hořčice - může být i dijone
žloutek
sojová omáčka kikkoman
citronová šťáva
jarní cibulka (i malá červená)
0,05 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme kvalitní a čerstvé maso bez kůže - filet a uzený losos nakrájíme na proužky a nasekáme nebo naškrábeme - obojí zabere minimum času.

  2. Maso vložíme do mísy a přidáme nakrájenou mladou nebo červenou cibulku, sůl, mletý kmín, nameleme pepř, hořčici, žloutek, pár kapek sojové omáčky, zakápneme citronovou šťávou, kvalitním olivovým olejem a vodou.

  3. Vše lehce promícháme, ale velice důkladně. Mísu zabalíme do folie a dáme alespoň na 30 minut, i déle, vychladit.

  4. Podáváme na sucho s opečeným toastem, který můžeme dle chuti potřít česnekem. Můžeme servírovat i tak, že máme formičku ve tvaru rybičky nebo jiný tvar, vymažeme olivovým olejem a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!