Vepřový tatarský kebab

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty (nebo také zadní hovězí)
2 hrnky vývaru (já používám bujon)
3 cibule
1-2 sladkokyselé okurky
1 bobkový list
2 lžíce kečupu
olej
1 lžíce hl. mouky + asi 50 ml vody = zamíchat

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky. 5-6 minut opékáme na rozpáleném oleji a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, kečup, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme bobkový list a přidáme mouku rozmíchanou ve vodě a provaříme cca 20 minut.

  2. Mezitím na malém množství oleje opečeme dozlatova cibuli pokrájenou na půlkolečka a přidáme ji k masu a také přidáme na drobno pokrájené okurky, promícháme a společně prohřejeme.

  3. Podáváme s rýží nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!