Vepřový tatarský kebab
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty (nebo také zadní hovězí)
- 2 hrnky vývaru (já používám bujon)
- 3 cibule
- 1-2 sladkokyselé okurky
- 1 bobkový list
- 2 lžíce kečupu
- olej
- 1 lžíce hl. mouky + asi 50 ml vody = zamíchat
Postup Vepřový tatarský kebab
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky. 5-6 minut opékáme na rozpáleném oleji a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, kečup, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme bobkový list a přidáme mouku rozmíchanou ve vodě a provaříme cca 20 minut.
Mezitím na malém množství oleje opečeme dozlatova cibuli pokrájenou na půlkolečka a přidáme ji k masu a také přidáme na drobno pokrájené okurky, promícháme a společně prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo opečenými brambory.