Nepečený čokoládový cheesecake s kondenzovaným mlékem

Recepty, Dorty

Suroviny

na korpus:
130 g máslových sušenek (rozemletých najemno (např. BeBe))
70 g másla (rozpuštěného)
na cheesecake:
2,75 lžičky želatiny
1/4 (60 ml) hrnku vody
450 g plnotučného měkkého tvarohu
340 g hořké čokolády (rozpuštěné a vychlazené)
1 plechovka (400 g) slazeného kondenzovaného mléka
1 hrnek (235 ml) smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:

  2. Předehřejeme troubu na 180°C.

  3. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem.

  4. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj vtlačíme.

  5. Pečeme v předehřáté troubě cca 5 - 8 minut, necháme vychladnout.

  6. Cheesecake: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

  7. Ze smetany na šlehání vyšleháme tuhou šlehačku, a to buď ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu. Pozor, abychom ji nepřešlehali! (Někde jsem četla, že by se do ní mělo přidat pár kapek citronové šťávy, která pomůže pěnu ještě více ztužit. Zatím jsem ale nezkoušela).

  8. V hluboké nádobě kuchyňského robotu nebo ručním mixerem utřeme tvaroh do hladké pěny. Postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a stále šleháme.

  9. Postupně vmícháme kondenzované mléko.

  10. Vodu dáme do menší misky a nasypeme do ní rovnoměrně želatinu. Necháme chvilku odstát. Potom ji zamícháme a dáme do mikrovlnné trouby ohřát asi na 30 - 60 sekund. Směs bude bublat. Necháme ji lehce vychladnout a poté ji nalijeme do čokoládové směsi a stále šleháme.

  11. Pomocí stěrky lehce vmícháme ulšehanou šlehačku a jemně, ale řádně, promícháme.

  12. Nalijeme do vychlazeného korpusu a a před podáváním necháme řádně vychladit v lednici, ideálně přes noc.

  13. Krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy očistíme.

  14. Můžeme podávát ozdobené šlehačkou a posypané čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!