Kantonské nudle upravené
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200 g nudlí (roury)
- 250 g kuřecích prsou
- 100 g šunky
- sůl
- pepř
- 1x menší hlávka zelí
- sojová omáčka
- cibule
- olej
- 1 plechovku žampiónů (nebo namočené lesní sušené houby)
- 1/2 pórku
- 1/2 l vína (kvalitnější ne krabicák ten chutná jako droždí po uvaření)
Postup Kantonské nudle upravené
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvařené podle návodu na sáčku propláchneme studenou vodou a promastíme olejem.
Do pánve dáme olej, opečeme cibuli a přidáme kuřecí maso na nudličky, které taky opečeme, přidámě žampióny, šunku, osolíme, opepříme a zalijeme vodou a vínem a podusíme do poloměkka. Potom přidáme pórek, zelí a dusíme do měkka.
Takto připravenou směs zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.
Po provaření smícháme s nudlemi.