Kantonské nudle upravené

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g nudlí (roury)
250 g kuřecích prsou
100 g šunky
sůl
pepř
1x menší hlávka zelí
sojová omáčka
cibule
olej
1 plechovku žampiónů (nebo namočené lesní sušené houby)
1/2 pórku
1/2 l vína (kvalitnější ne krabicák ten chutná jako droždí po uvaření)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvařené podle návodu na sáčku propláchneme studenou vodou a promastíme olejem.

  2. Do pánve dáme olej, opečeme cibuli a přidáme kuřecí maso na nudličky, které taky opečeme, přidámě žampióny, šunku, osolíme, opepříme a zalijeme vodou a vínem a podusíme do poloměkka. Potom přidáme pórek, zelí a dusíme do měkka.

  3. Takto připravenou směs zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.

  4. Po provaření smícháme s nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!