Rukolový špenát
Recepty, OmáčkySuroviny
- cca 300 g lístků rukoly
- lžíce másla
- 1 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- smetana na zjemnění
- sůl
- pepř
Postup Rukolový špenát
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli a polovinu česneku. Obojí zpěníme na másle, přidáme mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
Rukolu umyjeme, nasekáme a přidáme do základu. Vaříme asi 8-10 minut. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Rozmixovaný špenát před koncem vaření zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a zbytkem prolisovaného česneku. Podáváme s vařeným bramborem.