Vinigret po mém (salát z červené řepy) + lokše
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 350 g lahůdkové směsi (mražená zelenina)
- máslo
- 1/2 sklenice červené řepy
- červená cibule
- 4 ks vajec
- 3 ks vařených brambor ve slupce
- hořčice
- tatarka
- sůl
- pepř
- špetku cukru moučky
- lokše:
- brambor ve slupce
- hl. mouka
- sůl
- bylinky
Postup Vinigret po mém (salát z červené řepy) + lokše
Postup přípravy receptu
-
Vinigret: Na másle dáme změknout mraženou zeleninu, necháme vychladnout a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dochutíme podle chuti.
Lokše: Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s hladkou moukou, děláme placky za pomoci válečku a smažíme je bez oleje na pánvičce, případně na plotýnce.