Vinigret po mém (salát z červené řepy) + lokše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

350 g lahůdkové směsi (mražená zelenina)
máslo
1/2 sklenice červené řepy
červená cibule
4 ks vajec
3 ks vařených brambor ve slupce
hořčice
tatarka
sůl
pepř
špetku cukru moučky
lokše:
brambor ve slupce
hl. mouka
sůl
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vinigret: Na másle dáme změknout mraženou zeleninu, necháme vychladnout a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dochutíme podle chuti.

  2. Lokše: Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s hladkou moukou, děláme placky za pomoci válečku a smažíme je bez oleje na pánvičce, případně na plotýnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!