Fazolový koláč s kokosovým cukrem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny na formu 14 x 24 cm:
- 200 g bílých fazolí
- 4 celá vejce
- 60 g strouhaného kokosu
- 60 g kokosového cukru
- 2 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
Postup Fazolový koláč s kokosovým cukrem
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme den předem a druhý den povaříme cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme do hladka se všemi ostatními surovinami.
Hmotu nalijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a povrch koláče ještě hezky na ozdobu zasněžíme“ strouhaným kokosem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut – poté teplotu snížíme na cca 190 a pečeme ještě dalších 20 minut. A pak už vypneme, abychom koláč nevysušili. Dezert můžeme nechat ve vypnuté troubě ještě pár minut odpočívat, poté ho necháme vychladnout do druhého dne.
Teprve druhý den můžeme z koláče bezpečně sejmout papír na pečení a opatrně jej nakrájet. Cílem je křupavý růžový kokos na povrchu a krémová konzistence uvnitř:)