Fazolový koláč s kokosovým cukrem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny na formu 14 x 24 cm:
200 g bílých fazolí
4 celá vejce
60 g strouhaného kokosu
60 g kokosového cukru
2 lžíce kokosového oleje
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem a druhý den povaříme cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme do hladka se všemi ostatními surovinami.

  2. Hmotu nalijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a povrch koláče ještě hezky na ozdobu zasněžíme“ strouhaným kokosem.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut – poté teplotu snížíme na cca 190 a pečeme ještě dalších 20 minut. A pak už vypneme, abychom koláč nevysušili. Dezert můžeme nechat ve vypnuté troubě ještě pár minut odpočívat, poté ho necháme vychladnout do druhého dne.

  4. Teprve druhý den můžeme z koláče bezpečně sejmout papír na pečení a opatrně jej nakrájet. Cílem je křupavý růžový kokos na povrchu a krémová konzistence uvnitř:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!