Salát pěti-fazolový se sýrem
Recepty, SalátySuroviny
- 240 g sterilovaných bílých fazolí
- 240 g sterilovaných červených fazolí
- 240 g steril. černých nebo Barlotti fazolí
- 1 hrst zelených fazolek
- naklíčené fazole mungo (zelené)
- 1 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- malá červená cibule
- 50 g sýru (čedar)
- salátové listy různé-
- dle chuti šunka nebo klobása - nemusí být
- Dresink:
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu nebo limety
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
Postup Salát pěti-fazolový se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté scezené zelené fazolky. Restujeme asi 2 minuty, aby zůstaly na skus a dáme stranou.
Všechny okapané fazole dáme do mísy, přidáme sýr nakrájený na kostičky a dle chuti šunku nebo klobásu (není to nutné, ale dobré). Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme i se zelenými fazolkami a podáváme na salátových listech posypané naklíčenými mungo fazolemi.