Chléb od selky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce másla
- 1 lžička cukru
- 500 g tmavé pšeničné mouky
- 1 sušené droždí
Postup Chléb od selky
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme suroviny tak, jak napsáno, nastavíme na těsto a necháme projít program.
Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučněný vál, vytvarujeme si pecen, nebo veku, dáme na plech, či do vhodné nádoby, chvilku ještě přikryjeme utěrkou a necháme kynout kolem 30 minut.
Naředíme si olej+vodu+ ocet na potírání chleba a troubu si zapneme na 200 st.
Do vyhřáté trouby dáme potřený chléb a pečeme na roštu, který si dáme v troubě na nejnižší zarážky, při pečení několikrát potřeme a vyzkoušíme špejlí, když špejle zůstává suchá je chléb upečený.