Irský chléb z videa na internetu

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g celozrnné mouky
250 g hladké mouky
380 ml kefíru
1 vejce
7 g soli
1/2 lžičky mletého kmínu
4 g prášku do pečiva
5 g sody
1 lžíce třtinového cukru
50 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zapneme troubu na 220°C. Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, kmín, prášek do pečiva, sodu a promícháme. Do kefíru přidáme vejce, olej a prošleháme. Nalijeme do mouky a vypracujeme těsto, musíme pracovat rychle. Uděláme bochníček kulatý nebo oválný.

  2. Plech posypeme hladkou moukou, dáme na ní chléb, nožem nařízneme zářezy, aby chléb mohl lépe při pečení přibývat. Dáme do trouby péct na 15 minut na 220°C, pak snížíme na 200°C a pečeme dalších 15 minut. Poté zapneme ventilátor a pečeme15-20 minut na 180°C. Upečený chléb necháme 1 hodinu pod utěrkou vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!