Domácí paštika s mandlovou příchutí
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 větší cibule
- 180 g másla
- 1 pl olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- rozmarýn, tymián- ideálně čerstvé
- 3 stroužky česneku
- 2 velké panáky mandlového likéru Amaretto
- 100 ml šlehačky
Postup Domácí paštika s mandlovou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje a 30 g másla (olej je tam proto, aby se máslo nepálilo) zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pepř, bylinky a nakrájená odblaněná játra. Chvilku mícháme, zalijeme mandlovým likérem a šlehačkou, osolíme a dusíme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Necháme mírně zchladnout.
Směs rozmixujeme ponorným mixerem a po troškách přidáváme 150 g másla. Hotové nalijeme do misky, můžeme ještě navrchu ozdobit bylinkami a zalít 1-2 lžícemi másla. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne.