Domácí paštika s mandlovou příchutí

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 větší cibule
180 g másla
1 pl olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
rozmarýn, tymián- ideálně čerstvé
3 stroužky česneku
2 velké panáky mandlového likéru Amaretto
100 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje a 30 g másla (olej je tam proto, aby se máslo nepálilo) zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pepř, bylinky a nakrájená odblaněná játra. Chvilku mícháme, zalijeme mandlovým likérem a šlehačkou, osolíme a dusíme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Necháme mírně zchladnout.

  2. Směs rozmixujeme ponorným mixerem a po troškách přidáváme 150 g másla. Hotové nalijeme do misky, můžeme ještě navrchu ozdobit bylinkami a zalít 1-2 lžícemi másla. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!