Krůtí ořez na másle

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtího masa nebo ořezů (i jiný druh)
150 g másla
1 - 2 PL hladké mouky
sůl
pepř
1 - 2 KL oleje
trošku tuku na pánev
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Olej promícháme se solí a pepřem tak, aby vznikla hustá kašička (proto volíme dle chuti a nelze upřesnit množství). Maso nakrájené na sousta promícháme s touto směsí a necháme cca hodinu odpočinout.

  2. Na tuku prudce maso orestujeme, podlijeme jen velmi mírně vývarem (zhruba do půlky výšky masa, ne víc – maso nesmí plavat) a při velmi nízké teplotě dusíme téměř do měkka - mělo by stačit 15 minut. Tekutinu hlídáme, dle potřeby doplníme.

  3. Podušené maso lehce poprášíme moukou a zalijeme rozehřátým máslem. Pečlivě mícháme, aby nikde nebyly žmolky a dusíme ještě 10 minut. Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem.

  4. Maso je lehce obaleno zahuštěnou máslovou šťávou, je jemně slané s malinko pepřovou chutí. Zdobíme rajčaty a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!