Krůtí ořez na másle
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g krůtího masa nebo ořezů (i jiný druh)
- 150 g másla
- 1 - 2 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 - 2 KL oleje
- trošku tuku na pánev
- vývar na podlití
Postup Krůtí ořez na másle
Postup přípravy receptu
-
Olej promícháme se solí a pepřem tak, aby vznikla hustá kašička (proto volíme dle chuti a nelze upřesnit množství). Maso nakrájené na sousta promícháme s touto směsí a necháme cca hodinu odpočinout.
Na tuku prudce maso orestujeme, podlijeme jen velmi mírně vývarem (zhruba do půlky výšky masa, ne víc – maso nesmí plavat) a při velmi nízké teplotě dusíme téměř do měkka - mělo by stačit 15 minut. Tekutinu hlídáme, dle potřeby doplníme.
Podušené maso lehce poprášíme moukou a zalijeme rozehřátým máslem. Pečlivě mícháme, aby nikde nebyly žmolky a dusíme ještě 10 minut. Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem.
Maso je lehce obaleno zahuštěnou máslovou šťávou, je jemně slané s malinko pepřovou chutí. Zdobíme rajčaty a bylinkami.