Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou

Recepty, Minutky

Suroviny

4 ks palců z vepřové kýty (část vepřové panenky oddělená od kýty)
10 dkg uzené slaniny na tenké plátky
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
sádlo
máslo
15 cm bílé části pórku
1 menší mrkev
4 lžíce sterilované kukuřice
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem.

  2. Každou porci takto ochuceného palce obalíme velmi tenkým plátkem slaniny.

  3. Pánev - nejlépe steakovou rozpálíme a přidáme cca dvě lžíce rozpuštěného vepřového sádla.

  4. Vložíme okořeněné a obalené vepřové palce. Tyto opečeme ze všech stran, dokud slaninový přebal nebude křupavý – tedy zlatý.

  5. Po opečení zabalíme každou porci palce do připraveného alobalu a necháme zabalené cca 10 minut.

  6. Mezitím si v malé pánvi na lžičce másla opečeme nakrájený pórek, nastrouhanou mrkev, kukuřici a nasekanou petrželovou nať. Vše společně prohřejeme a osolíme a opepříme dle chuti.

  7. Odložené palce vybalíme opatrně z alobalu tak, aby nám nevytekla šťáva, kterou maso po zabalení pustí.

  8. Palce dle velikosti servírujeme vcelku nebo překrojené šikmým řezem. Přelijeme šťávou z masa zachráněnou v alobalu. Podáváme s vařeným bramborem a teplou máslovou zeleninovou směsí. Jako bonus můžeme doplnit karamelizovaným plátkem jablka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!