Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Recepty, MinutkySuroviny
- 4 ks palců z vepřové kýty (část vepřové panenky oddělená od kýty)
- 10 dkg uzené slaniny na tenké plátky
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- pepř
- sůl
- sádlo
- máslo
- 15 cm bílé části pórku
- 1 menší mrkev
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- petrželová nať
Postup Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem.
Každou porci takto ochuceného palce obalíme velmi tenkým plátkem slaniny.
Pánev - nejlépe steakovou rozpálíme a přidáme cca dvě lžíce rozpuštěného vepřového sádla.
Vložíme okořeněné a obalené vepřové palce. Tyto opečeme ze všech stran, dokud slaninový přebal nebude křupavý – tedy zlatý.
Po opečení zabalíme každou porci palce do připraveného alobalu a necháme zabalené cca 10 minut.
Mezitím si v malé pánvi na lžičce másla opečeme nakrájený pórek, nastrouhanou mrkev, kukuřici a nasekanou petrželovou nať. Vše společně prohřejeme a osolíme a opepříme dle chuti.
Odložené palce vybalíme opatrně z alobalu tak, aby nám nevytekla šťáva, kterou maso po zabalení pustí.
Palce dle velikosti servírujeme vcelku nebo překrojené šikmým řezem. Přelijeme šťávou z masa zachráněnou v alobalu. Podáváme s vařeným bramborem a teplou máslovou zeleninovou směsí. Jako bonus můžeme doplnit karamelizovaným plátkem jablka.